Linnea Liljegärd. Foto: Scanpix
Fotboll

Hon ersätter Öqvist i Kristianstad

5:24 min

Linnea Liljegärd vann skytteligan i allsvenskan 2009 - men de senaste åren har det gått tyngre. Nu är hon tillbaka i damallsvenskan, för att ersätta Josefine Öqvist.

2009 lekte fotbollslivet för Linnea Liljegärd. Hon vann skytteligan i damallsvenskan, utsågs till årets anfallare och var med i EM i Finland.

Men de senaste åren har det gått tyngre. Utflykterna i Ryssland och Norge har varit mindre lyckade, och nu är anfallaren tillbaka i damallsvenskan. Närmare bestämt i Kristianstad, där hon ska ersätta Josefine Öqvist som flyttar till franska Montpellier.

– Det är kul att vara tillbaka. Jag har saknat damallsvenskan så det känns bra att vara tillbaka, säger hon till Radiosporten.

Du var inte spelklar i helgen - vad är det som drar ut på tiden?

– Alla inblandade måste skriva på. Både den gamla klubben, det svenska och det norska fotbollsförbunden. Jag hoppas kunna spela mot Örebro i helgen som kommer.

Även om åren utomlands inte blivit helt lyckade, anser sig Liljegård vara en bättre fotbollsspelare nu.

– Jag har utvecklats mycket och spelat olika typer av fotboll. Framför allt har jag förbättrat den fysiska biten, tekniken sitter nog kvar, säger hon.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Kenneth Range
kenneth.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista