1 av 4
Från Sibbarpsbadet har man god utsikt över Öresund. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
2 av 4
Hastis familj grillar kebab. Foto: Anna Falk/Sveriges Radio
3 av 4
Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
4 av 4
Bertil Persson och hans vänner har kommit till badet sedan 50-talet. Foto: Anna Falk/ Sveriges Radio
Malmö

Anna Falk ger sig ut på djupt vatten

6:06 min

Strax söder om Malmö ligger Sibbarpsbadet. Dit kommer folk från alla håll för att sola, bada och grilla. Vår reporter Anna Falk har testat badet.

– Det bästa är att det finns både sandstrand och en stor gräsplätt så man kan välja vart man vill ligga, säger en besökare.

De som besöker badet har utsikt över Öresundsbron. Många väljer att komma hit för att grilla och när solen börjar gå ner tänds det grillar överallt på den stora gräsplätten.

Hasti och hennes pappa har kommit hit  för att grilla kebab och det gör dom ofta. Hasti berättar att hon tycker det är roligt att leta efter snäckor, även om det inte finns några.

Om man inte vill grilla, finns det en del snabbmatskiosker runt badet. Det finns även badvakter, duschar och toaletter.

– Det enda negativa jag kan säga om badet är att folk kanske inte alltid städar upp efter sig, så det borde finnas fler papperskorgar, säger Karl Andrén som precis kommit upp på bryggan.

Bertil Persson och hans gäng har kommit till badet sedan 50-talet. Numera använder Bertil alltid bryggorna för då kan han köra ut med sin rullator hela vägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista