Robin Landin och Stephani Szandtner tittar på medan Lisa Svensson hoppar ner i basängen på Trollabadet i Glimåkra. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Glimåkra

Succésommar på badet i kölvattnet av det soliga vädret

5:00 min

Det har varit en jättebra sommar för Trollabadet i Glimåkra. Massor med besökare under de varma soliga dagarna. Men när sommarpatrullen besökte badet sista veckan de har öppet var värmen borta och badet tomt.

Egentligen skulle badet vara stängt nu. Det kommunala badet öppnade tidigare än vanligt och skulle enligt kommunens plan därför stänga redan i början av augusti, två veckor innan skolstart. Men efter att glimåkraborna protesterat gick kommunen till slut med på att ha badet öppet fram till skolstarten.

Ett beslut som kioskansvarige George Pagård tycker är helt rätt med tanke på hur mycket människor som badet under sommaren.
– Halva gräsplanen var full med folk, 300 till 400 personer en fin dag, säger George Pagård.

Just idag är det dock folktomt. Men så dyker det till slut upp tre badsugna tonåringar. En av de är Lisa Svensson från Broby som badet mycket i sommar.
– Jag har varit här nästan hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista