Helén Albrektsson var ute med sin hund klockan sex under tisdagsmorgonen och fick ett minst sagt oväntat besök på promenaden. Foto: Cecilia Ahle/Sveriges Radio
Kristianstad

Kvinna stötte ihop med "Åhusvargen"

1:39 min

Tre attacker och 19 rivna får på en vecka har fått skåningarna mer än någonsin att se vad man tror är varg. Osby och Huaröd är några av de platser där den siktats och under tisdagen var det centrala Åhus tur.

Helén Albrektsson var ute med sin hund klockan sex under tisdagsmorgonen och fick ett minst sagt oväntat besök på promenaden.

Bara en meter ifrån henne gick vad hon tror var en varg - så nära att hon nästan kunde röra vid den. 

Efter den skakande upplevelsen ringde Helén Albrektsson polisen, som fått ta emot flera anmäningar från ögonvittnen som tror sig ha sett två vargar strövandes i centrala Åhus, och får sedan prata med Krister Henriksson som är vargexpert på på Länsstyrelsen.

Enligt Krister Henriksson finns det hundar som inte ens vargexperter kan skilja från en varg på långt håll. Den varg man tror ligger bakom de tre fårattackerna befinner sig för närvarande på Österlen, men kan enligt Krister Henriksson röra sig upptill sju mil på ett dygn.

Han tycker däremot inte att man ska vara orolig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista