Av dryga 90 barn är bara åtta tjejer på Malmö FF:s sommarcamp på Tomelilla IP. En av dem är My Olsson, Tomelilla IF.
Tomelilla

MFF letar talanger på Österlen

1:27 min

För första gången någonsin har barn runt Tomelilla fått möjlighet att träna med Malmö FF. I tre dagar har tränare från MFF coachat ett 90-tal barn i Malmö FF:s sommarcamp på Tomelilla IP.

Tre tränare från Malmö FF har drillat 9 till 14-åringar i tre dagar. Många av barnen kommer från arrangerade Tomelilla IF men lägret har även lockat dem från Kivik, St Olof, Öja, Sjöbo, Vollsjö, Spjutstorp.

Mikael Johansson, tränare i Tomelilla IF, tror att just MFF-emblemet lockar en hel del.

- Ja, helt klart är det så. Tränarna kommer här med emblemet på sin tröja och då tror jag de lyssnar lite mer uppmärksamt.

Men 14-åriga Isak Björklund, från Tomelilla IF är bara lagom imponerad av MFF-emlbemet han fått på sin t-shirt.

- Jo, det känns bra men egentligen är det mest som en vanlig t-shirt.

Under tre dagar får barnen öva på dribblingar, passningsspel och skott. Spelarna har alltså allt att tjäna på att vara här - men MFF då?

- Det Malmö FF vinner på att åka hit till Tomelilla är ju närheten och ett utökat samarbete. Kanske få tag i nya talanger. Ofta är det ju så att det är småklubbarna de stora spelarna kommer ifrån, säger Tome Kackarovski, instruktör på MFF-akademien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista