Henrik Kristensson. Foto: Johan Pettersson
veckans kock

Kocken Henrik Kristensson lagar gärna Knorrhane med blåsalger

Henrik: Myrsyran från myrornas körtlar är väldigt god
2:42 min

Henrik Kristensson driver krog på Bjärehalvön och han är veckans kock i P4 Kristianstad. I hans matfilosofi ligger det i att ta tillvara på det mesta i skog och mark. Och att ta vara på bifångsten i havet - så som knorrhane!

På torsdag är han tillbaka i "Grädde & Smör" för att presentera sin trerättersmeny för dig.

Henrik Kristensson

Henrik Kristensson. Foto: Johan Pettersson

Född: 1981

Bor: På Bjärehalvön

Gör: Driver Stollabykrog på Bjärehalvön.

Bakgrund: Tidigare arbetat på Östarps gästgivaregård, Brantevika bykrog med flera...

Äter helst: Ostron och iransk kaviar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".