Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
veckans kock

Kocken Henrik Kristensson lagar gärna Knorrhane med blåsalger

Publicerat måndag 19 augusti 2013 kl 12.01
Henrik: Myrsyran från myrornas körtlar är väldigt god
(2:42 min)
Henrik Kristensson. Foto: Johan Pettersson

Henrik Kristensson driver krog på Bjärehalvön och han är veckans kock i P4 Kristianstad. I hans matfilosofi ligger det i att ta tillvara på det mesta i skog och mark. Och att ta vara på bifångsten i havet - så som knorrhane!

På torsdag är han tillbaka i "Grädde & Smör" för att presentera sin trerättersmeny för dig.

Henrik Kristensson

Henrik Kristensson. Foto: Johan Pettersson

Född: 1981

Bor: På Bjärehalvön

Gör: Driver Stollabykrog på Bjärehalvön.

Bakgrund: Tidigare arbetat på Östarps gästgivaregård, Brantevika bykrog med flera...

Äter helst: Ostron och iransk kaviar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".