Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kristianstad

Mer grönt på tallrikarna

Ellen, åtta år:"Man skulle få kakor varje dag"
1:27 min
1 av 2
Wiggo Lundqvist, Linus Johansson och Ellen Winberg-Larsson står i kö till salladsbuffén på Önnestads skola. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio
2 av 2
Kommunalrådet Pierre Månsson (fp) och ordförande i Barn- och utbildningsnämnden Fredrik Axelsson (m) får en guidning i skolköket. Foto: Jenny Johnsson Roos/Sveriges Radio

Nu blir det mer grönsaker, ekologiska produkter och säsongsanpassad mat inom skolan och äldreomsorgen i Kristianstad. Förändringarna är ett led i den livsmedelspolicy som kommunen antog 2012.

Än finns några oklara punkter i den livsmedelsupphandling som genomfördes i våras. Men för leverens av färskt kött gick till det lokala Bondens Skafferi och avtal för grönsaker och frukt till Hässleholmsbaserade RP frukt.

Enligt det folkpartistiska kommunalrådet Pierre Månsson så ser prisbilden bra ut och man ser i nuläget inte ut att behöva skjuta till mer pengar.

Tanken är nu att menyerna ska anpassas efter säsongen och att man ökar andelen grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".