Foto: Samuel Larsson/Sveriges Radio
Hässleholm

Cykelstädning för ökad framkomlighet

61 cyklar och två lösa cykeldäck blev resultatet när Hässleholms kommun rensade upp runt centralstationen i Hässleholm på måndagen. Upprensningen var ett försök att öka tillgängligheten och säkerheten runt stationsområdet.

För tre veckor sedan la kommunen ut informationslappar på alla cyklar, och de cyklar som ingen hade gjort anspråk på tre veckor senare togs bort.

Det var första gången kommunen rensar bland ägarlösa cyklar och cykelskrot och tanken är att rensa bland cyklarna varje halvår för att öka tillgängligheten och säkerheten på stationsområdet.

– En felparkerad cykel kan ställa till med mycket problem för synskadade och rörelsehindrade säger Erik Vidje, Trafikingenjör på Hässleholms kommun.

Bortforslade cyklar i användbart skick överlämnades till Polisen som hittegods. Skrotcyklarna lämnades till återvinning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista