Foto: Mark Earthy/Scanpix
Helsingborg

Köttföretag nekar till fusk med märkningen

"Vi har aldrig fuskat"
1:32 min

– Köttskandalen är ingen skandal, säger Khalil Noamerei i ägarfamiljen bakom det numera rikskända köttföretaget Meatsson i Helsingborg. Vi har aldrig har sålt utländskt kött som svenskmärkt.

Khalil tycker att hans företag Meatsson AB har blivit oskyldigt utpekat i den här affären, ändå hittade inspektörerna inget svenskt kött men 15 ton polskt kött. Det råkade bara bli så.

– Det var fastemånaden Ramadan och vi hann inte slakta så mycket halalkött i Sverige så vi var tvungna att ta in från Polen ,säger Khalil.

Han berättar att företaget köper in både svenskt och utländskt kött och förser det med olika etiketter och sedan styckas det var för sig med städning emellan och inte på samma dag.

Men han erkänner att det var fel när man använde Livsmedelsverkets identifikation trots att den var återkallad för två år sedan.

– Vi hade inte tillstånd att använda det längre, där gjorde vi fel, men nu söker vi nytt tillstånd och räknar med att få det.

Om kunder känner sig lurade?

– Det ska de inte göra, det kött som var svenskmärkt var också i verkligheten svenskt kvalitetskött, det sätter jag min heder på, säger Khalil Noamerei

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".