Mannen är misstänkt för att fört in vattenslangar i två hus och sedan låtit vattnet rinna. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Ängelholm

Man misstänks ha vattenfyllt två villor

Om knappt en månad blir det rättegång mot den 45-årige man som misstänks ha vattenfyllt två villor och förgiftat en trädgård i Ängelholm i fjor.

Någon borrade hål i fönsterkarmen, förde in en vattenslang genom borrhålet och skruvade sedan på vattnet och lät det flöda i villorna. När alla skador reparerats visade det sig att kostaden landade på närmare 800 000 kronor. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse vilket kan ge fängelse upp till fyra år. 

Båda villaägarna tillhör toppen inom Jehovas Vittnen i Ängelholm och misstankarna föll genast på en 45-årig medlem som tidigare uteslutits ur den kristna församlingen.  Mannen greps och fick sitta häktad, men släpptes igen. Han nekar helt till all inblandning. 

Polisen har letat bland hans kvitton och hittat bevis för att mannen köpt både borr och slang och dessutom fann man spår av växtgiftet Glyfosat i hans bil och på hans skor, samma gift som sprutats stora delar av den ena trädgården. 

Vittnen berättar också om att mannen uttalat stor vrede gentemot de båda äldste inom Jehovas som drabbades. 

Den 19 september börjar rättegången som beräknas ta två dagar..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista