Foto: Jakob Sillén/Sveriges Radio
trathlon

Lisa Nordén är vettskrämd inför lördag

9:19 min

Triathlonvärlsmästaren Lisa Nordén är hemma igen efter ett två månader långt träningsläger i USA. Nu förbereder hon sig för VM-serien i triathlon som i helgen är i Stockholm igen. Förra året vann hon men nu är hon osäker.

– Jag är väldigt nervös inför det här loppet. Hemmaplan är speciellt. Är man då lite osäker på hur formen är så blir det ännu värre, säger Lisa Nordén.

Lisa Nordén blev den stora vinnaren under Idrottsgalan i vintras. Efter Os-silvret och VM-guldet blev hon en av Sveriges stora idrottsstjärnor. En helt ny situation för Lisa Nordén.

– Det svåraste var att komma tillbaka hem till Sverige, när det var aktiviteter, sponsorgrejer och media. Saker som hela tiden tog bort tid från träning. Att hitta en balans i det var rätt slitigt.

Lisa Nordéns 2013 är inte alls likt 2012. I år satsar hon på den dubbla olympiska distansen. Halv-ironman. Om några veckor är det VM i Vegas.

– För huvudet är det väldigt roligt. Det kräver andra träningspass och upplevelsen under träning är annorlunda också.

– Nu står jag inför VM-serien i Stockholm (vanlig olympisk distans) och är ganska vettskrämd inför det. Det är lite annorlunda fart där, säger Lisa Nordén.

Men satsningen på den dubbla olympiska distansen har kantats av fotskade-problem.

– Det har hoppat från vänster till höger, nu är det vänsterfoten. Men den blir bättre och bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista