1 av 9
Sofia Sandberg Albihn med sengängaren Talina och djurskötare Daniel Iglesias på Universeum i Göteborg Foto: Pia de Gysser/Universeum
2 av 9
Sofia Sandberg Albihn fick mata sengångarenhonan Talina på Universeum Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 9
Dagen efter finalen - Sofia Sandberg Albihn och välförtjänt hotelfrukost Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 9
Veronica, kompis. Och Matilda, syster. En stark hejarklack! Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
5 av 9
Dan Attlerud och Jörgen Andersson. Text och sång. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
6 av 9
Johan Pettersson jobbar hårt i Göteborg Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
7 av 9
Johan Pettersson full av beundran för rockan på Universeum Foto: Pia De Gysser/Universeum
8 av 9
Sofias kille Jonatan fick närkontakt med spindlar på Universeum Foto: Pia De Gysser/Universeum
9 av 9
Johan Pettersson och Sofia Sandberg Albihn bjöd morgontrötta göteborgare på Ring Din Dong unplugged Foto: Pia De Gysser/Universeum
SVENSKTOPPEN NÄSTA

Scenpersonlighet träffar s(c)engångare

13 min

Scenpersonligheten Sofia Sandberg Albihn må ha kommit på andra plats i Svensktoppen Nästa finalen i söndags eftermiddag men hon blev en vinnare ändå. Dagen efter finalen förverkligade Morgonen en av Sofias drömmar - att få träffa en sengångare på riktigt. Johan tog med Sofia till Universeum i Göteborg för en date med sengångaren Talina.

Under söndag eftermiddag avgjordes årets upplaga av Sveriges Radios stora musiktävling Svensktoppen nästa i Lisebergshallen i Göteborg. Johan Pettersson följde Sofia under hela förra veckan bl.a. med sin artistskola.  Pettersson var på plats i Göteborg före, under och efter finalen. Johan är kvar i Göteborg och sänder direkt tillsammans med Sofia från henne hotell.

Darin, Sebastian, Erik Segerstedt, Amanda Jensen, Calle Kristiansson , Yohio, Danny och Robin Stjernberg har det trots sin placering gått ganska så bra för ändå. Till denna lista kan vi nu lägga till Sofia Sandberg Albihns namn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista