Jahangir Hejazis ser framemot att öppna det tillfälliga boendet. Foto: Johanna Ravhed/Sveriges Radio
Östra Göinge

Bråk om flyktingboende blir fråga för Konkurrensverket

1:38 min

Turerna kring det tillfälliga flyktingboendet på Brobysjukhuset i Broby fortsätter. Nu funderar entreprenören Jahangir Hejazis på att anmäla kommunalrådet Patric Åberg (M) till Konkurrensverket för olaglig konkurrens.

 Patric Åberg (M) menar att om ett nytt flyktingboende blir verklighet kommer det att sätta kommunens nuvarande modell för flyktingmottagande ur spel. Men hans agerande har fått entreprenören på Brobysjukhuset, Jahangir Hejazis att reagera som nu funderar på att anmäla kommunalrådet till Konkurrensverket.

– Om inte olagligt så är det iallafall ytterst olämpligt för den högsta representanten i en kommun att aktivt bedriva något som motverkar företagande. Det känns inte rätt, säger Jahangir Hejazis.

Men Patric Åberg menar att det inte finns någon grund för en anmälan.

– Han får gärna göra det. Det välkomnar jag, säger han

På konkurrensverket säger man att det i dagsläget finns liknande ärenden där till exempel privat hemtjänst och privata vårdcentraler har anmält kommunen för olaglig konkurrens men om det skulle bli aktuellt får man se över fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista