SPI Välfärden i Kristianstad kommer driva frågan om att bevara centrumhandeln i Kristianstad som en valfråga. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Kristianstad

SPI gör centrumhandeln till valfråga

1:16 min

Sveriges Pensionärer Intresseparti satsar på att komma in i kommunfullmäktige i Kristianstad vid nästa års val. Idag meddelade partiet att en av de stora frågorna i valrörelsen blir att bevara centrumhandeln.

– Det är med levande innerstäder som med smak och lukt, har man en gång tappat det får man aldrig tillbaka det, säger Göran Dandelo, partiledare för SPI Välfärden i Kristianstad. 

Det handlar om den allt mer infekterade debatten om ett handelscenter i Hammar i utkanten av Kristianstad. Enligt Göran Dandelo ska kommunen inte lägga sig i privata etableringar. Men i det här fallet handlar det om att det kräver investeringar i infrastruktur för kommunen på hundratals miljoner kronor. 

– I en kommun där man inte har råd att underhålla skolorna så är frågan om det är rätt satsning, samtidigt som det byggts en gigantiskt galleria inne i stan. 

Dagens utspel handlar mycket om att bevara citykärnan, men också om infrastruktur och partiets allra största fråga - pensionärernas situation. Och Göran Dandelo har stora förhoppningar inför nästa års val. 

– Vi kommer ta oss in i kommunfullmäktige och två/tre mandat skulle vara alldeles för lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista