Kristianstad

Ingen ersättning till Kristianstad

0:54 min

Nu ger sig högste ansvarige politiker för kollektivtrafiken i Region Skåne in i fighten när det gäller fakturan för de extra färdtjänstkostnaderna i Kristianstads kommun.

Det var i oktober förra året som Kristianstads kommun fick hyra in extra bilar och betala övertid för personal eftersom Skånetrafikens färdtjänst inte fungerade som den skulle.

I ett brev till Region Skåne föreslog politikerna i Kristianstad att en haverikommission skulle tillsättas och man skickade också in en faktura på 400 000 kronor till Skånetrafiken för de extra kostnaderna som det har inneburit för kommunen.

När svaret kom från regionens tjänstemän stod det klart att det inte blir någon haverikommission - och inte några pengar heller.

Kommunen bestred beslutet och nu har ett nytt svar kommit - denna gång från Kollektivtrafiknämndens ordförande folkpartisten Mats Persson och beslutet står fast - det blir inga pengar till Kristianstads kommun.

Bo Silverbern, omsorgsnämndens moderata ordförande, kommer nu att ta upp frågan med övriga politiker i kommunen för att se hur man ska gå vidare i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista