1 av 2
Fernandoz har ett stort fan i Bob Dylan - faktiskt sant... Foto:Scanpix
2 av 2
Bob Dylan upptäckte dansbandet Fernandoz när hans såg "Lördans" på SVT Foto: Scanpix
NYFIKEN PÅ

Dylan älskar dansbandet Fernandoz

6:03 min

Nyfiken på redaktionen fick ett mail från Martin som fick alla att rynka på ögonbrynen "En kompis sa att dansbandet Fernadoz ska ha ett stort fan i Bob Dylan? Det hade ju varit kul för dom men jag undrar ändå om det är sant? Det får ni gärna ta reda på om ni vill!" Morgonen ringde till Fernandoz kapellmästare Kalle Werner. för att ta reda på svaret...

"Bert Karlsson ringde 1998 och sa att Bob Dylan ville ha alla våra plattor" berättade Kalle Werner för Anders och Zara. Kalle trodde det hela var ett skämt men en tid senare ringde Dylans skivbolag och bekräftade att Dylan upptäckt dansbandet när han sett ett avsnitt av SVT serien "Lördans" när Fernandoz uppträdde.

Någon kontakt med Dylan sedan bandet packat ihop alla skivor och t-shirts och skickat till herr Zimmerman har dem inte haft. Är det något Du är Nyfiken på? Skicka ett mail: morgonen@sverigesradio.se eller ring 044 - 775 12 20!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista