Fredric Piper om Högestads äppelsatsning på Österlen
Eljaröd

Piper lägger ner vindkraftsplanerna

Högestad och Christinehof meddelar nu att de lägger ner vindkraftsplanerna i Tomelilla kommun. Det var framför allt protesterna från närboende som fick dem att lägga ner planerna på sju nya vindkraftverk.

Planerna på att föra upp tre vindkraftverk nära Eljaröd och ytterligare fyra vindkraftverk längre västerut mötte stora protester från de närboende. Vindkraftverken skulle vara över 200 meter höga och enligt närboende förstöra deras livsmiljö.

Drygt hundra protestbrev skickades därför till Fredric Piper och företaget HS Kraft.

I ett brev meddelar nu Fredric Piper och företaget HS Kraft att de "inte lyckats med sin ambition om lokal förankring" och att de därför inte går vidare med planerna på något av vindkraftverken.

De säger också att "sakliga intressen" som de fått vetskap om under samrådet inte kan förenas med deras vindkraftsplaner. I och med beslutet har de fem områden som tidigare varit intressanta som vindkraftsområden inom Högestad och Christinehofs marker alla blivit avskrivna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista