Serge Padoan var en av föreläsarna under den första utbildningen. Foto: Johanna Ravhed/Sveriges Radio
Skåne

Satsning på specialister

1:34 min

Med hjälp av en femårig utbildningssatsning för specialistläkare inom öron näsa hals hoppas man kunna förbättra vården för patienter i Skåne.

- Den största vinsten är att läkarna får det de har rätt till men det är också en väldigt stor vinst ur kvalitetssynvinkel. Vi får duktiga läkare som kan sitt område och det kommer patienterna till gagn, säger Serge Padoan, överläkare i Sjukvård Kryh.

Kliniker som ska utbilda specialister har ett ansvar för att erbjuda både praktisk och teoretisk utbildning. Men hur det ska gå till är upp till de olika klinikerna. Men med den nya satsningen så får man ett helhetsgrepp på vad som erbjuds i Region Skåne.

Satsningen innebär att Region Skåne tillsammans med landstingen i Blekinge, Kronoberg och Halland håller 40 olika typer av föreläsningar för sina Specialistläkare inom öron näsa hals under en fem års period. Första tillfället har redan varit och Serge Padoan tror att kunskapen redan har kommit i bruk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista