Flygplatschef Christian Ziese i avgångshallen på Ängelholms flygplats. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Ängelholm

Ängelholms flygplats expanderar

"Vi behöver nya röntgenapparater"
1:07 min

Terminalen på flygplatsen i Ängelholm byggs ut för mellan 10 och 15 miljoner kronor. Det har kommit nya krav som gör att säkerhetskontrollen måste byggas om, och då passar flygplatsbolaget också på att bygga ut avgångshallen

– I dag har vi svårt att ta emot två stora flygplan samtidigt, säger flygplatschefen Christian Ziese. Det är det vi tar höjd för nu, så att vi ska kunna öka möjligheterna att ta emot nya flygbolag om de är intresserade. 

I dag flyger både SAS och Kullaflyg reguljärt till Stockholm. Kullaflyg har också viss trafik till Visby och Mora.

Ryanair har flugit reguljärt till Alicante i sommar och det finns också regelbundna charterflygningar till Turkiet. Flygplatsbolaget skulle gärna se fler utlandslinjer och mer charter.

Nu byggs terminalen ut så långt det går ut mot plattan. Samtidigt utvidgas alltså säkerhetskontrollen för att man ska kunna leva upp till nya EU-regler om handbagage.

Passagerna ska få ta med sig mer vätska och det gör att flygplatsen behöver nya röntgenapparater som tar större plats.

– Vi har en väldigt trång säkerhetskontroll som har varit föremål för diskussion redan tidigare, säger Christian Ziese. Nu måste vi bredda den så att vi får plats med de nya apparaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".