Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
1 av 4
Vickie Peolin - Förmiddags hälsocoach
2 av 4
3 av 4
Arkivfoto: Hasse Holmberg/Scanpix.
4 av 4
Päron & limekaka. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
hälsa

Vickie Peolin om 5:2 dieten

Vickie: "Det finns dom som tokhyllar och dom som totalratar"
4:06 min

Vem man än pratar så känns det som att de håller på med den nya trenddieten 5:2.
Hur påverkar den kroppen? Vilka är för- och nackdelarna?
Förmiddags hälsocoach Vickie Peolin gästar mig idag och svarar på dina funderingar kring 5:2.

Dessutom lär hon oss hur vi bäst tar tillvara på näringen i alla fantastiska bär och grönsaker som finns runt oss nu i skördetid. Vi hörs efter 10!

Päron & Limekaka

  • 5 st fasta päron
  • 1 dl mandelmjöl
  • 10 hackade sötmandlar
  • 75 gr smör
  • 1/2 dl ekologiskt råsocker
  • 1/2 dl ekologisk honung
  • 1 st lime, rivet skal + saft
  • 2 ägg

Skala o klyfta päronen och lägg i en ugnsäker form. Strö de hackade mandlarna över. Rör ihop smör, socker, honung, lineskal, limesaft, mandelmjöl och äggulor till en smet. Vispa ihop vitorna hårt och vänd ner dem i smeten och bred över allt på päronen.

Grädda i 225 gr ca 30 minuter.

Servera lite turkisk yoghurt till som du ringlar lite honung över! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".