Skåne

Förändring oroar vårdpersonal

1:06 min

Akutmottagningarna i nordöstra Skåne kan komma att bli en enda stor klinik. Det är ett av förslagen som just nu diskuteras i förvaltningen Skånevård Kryh.

- Det kan bli så att det blir en enda stor klinik med en verksamhetschef istället för två eller tre, säger Pia Lundbom, förvaltningschef på Skånevård Kryh.

Förslaget är en direkt följd av att Region Skåne har omorganiserat förvaltningarna i Skåne i den organisationsmodell som heter Skånevård.

- Det här är följsamhet. När man gjorde tretton förvaltningar till tre så ändrade man på sjukhuschefsnivån. Nu är det nästa nivå, säger Pia Lundbom.

Än så länge är det bara ett förslag poängterar Pia Lundbom och inget är klart. Hon har förstått att diskussionen som finns har rört upp känslor bland de anställda.

- Det här väcker såklart oro när man börjar titta över klinikstrukturen. Så jag är inte förvånad över att den här frågan kommit upp, säger Pia Lundbom.

Om drygt en månad beräknas de nya verksamhetscheferna vara på plats och sen väntar nästa nivå på sin omorganisation. Malin Tillgren från Vårdförbundet menar att det är det arbetet som framförallt berör deras medlemmar.

- Det viktiga arbetet blir det som kommer längre fram i höst när man ska titta på de ingående enheterna och framförallt då hur chefsbemanningen kommer att se ut, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista