Pelarna som skymde sikten för publiken har tagits bort i renoveringen. Foto: Moa Lundgren/Sveriges Radio
Lönsboda

Nyrenoverad hall fortfarande inte spelklar

1:20 min

Trots att den nyrenoverade idrottshallen i Lönsboda utanför Osby skulle invigts för nästan två veckor sen har den fortfarande inte öppnats. Den uppfyller nämligen inte brandskyddskraven.

Hallen är hemmaplan för Lönsboda Innebandyklubb, vars herrlag ligger i division ett. Om hallen inte blir godkänd före seriepremiären på söndag får laget spela i sporthallen i Osby.

– Som ordförande så är det en massa administrativt arbete med en flytt av matchen, säger Robin Johansson som är spelande ordförande i Lönsboda Innebandyklubb. Som spelare är det förstås tråkigt att spela nån annanstans eftersom vi räknar med att tappa runt 200 personer i publiken om vi måste spela i Osby. Lönsbodaborna kommer att vägra köra dit i protest.

I renoveringen av idrottshallen har man bland annat tagit bort pelare som stod på läktarna och skymde sikten och istället satt upp nya takstolar. Men när den nya och fräscha hallen skulle invigas förra fredagen fick hela invigningen med artister och uppvisningsmatch ställas in med bara nån timmes varsel eftersom konstruktionen inte klarade brandskyddsinspektionen.

Nu idag kom besked om att man antagligen kan ha hallen igång till på söndag, då innebandylaget spelar sin premiärmatch mot Slätafly, men helt säkert är det inte. Innan dess ska rökdetektorer upp, larmet ska kopplas ihop med simhallens larm och en ny inspektion ska till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista