Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Helsingborg

Malmö FF-supportrar köpte ungdomsbiljetter

1:33 min

Fotbollsklubbarna Helsingborgs IF och Malmö FF misstänker ett omfattande biljettfusk inför derbymatchen i Helsingborg den 25 september. Ett stort antal Malmö FF-supportrar tros ha köpt ungdomsbiljetter i stället för vuxenbiljetter, säger Frederik Ericsson som är informationschef i Helsingborgs IF.

– Vi fick signaler om att Malmösupportrar hade uppmanats på Internet att köpa ungdomsbiljetter fast man var vuxen. Vi kollade upp det på olika forum och det stämde, säger Frederik Ericsson som är informationschef. Det var många som skröt om att de köpt ungdomsbiljett också.

När Helsingborgs IF väl hade upptäckt uppmaningarna till fusk på Internet, så kontrollerade man de 1 400 biljetter som Malmös supportrar har rätt till i derbyt, och misstankarna stärktes.

– Det visar sig att runt 50 procent har köpt som ungdom och så stor procent har det aldrig varit tidigare, säger Frederik Ericsson.  Så stor procent är det inte på en vanlig match och särskilt inte i en derbymatch klockan sju en vardagskväll.

Båda klubbarna går nu ut och uppmanar dem som köpt fel biljett att byta till en vuxenbiljett senast på onsdag. I annat fall kan man bli tvingad att köpa ny biljett i entrén den 25 september. Gör man inte det blir man inte insläppt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista