Ebba-Beta Wennerström som fått jobb med att inventera lägenheter åt Ängelholmshem i tre månader. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Ängelholm

Utmaning ska ge fler ungdomar jobb

1:21 min

Ängelholms kommun har utmanat det privata näringslivet för att få fram fler ungdomsjobb och lovar lika många jobb som privatföretagen skaffar fram.

Hittills har ett fyrtiotal ungdomar fått tillfälliga jobb. Ebba-Beata Wennerström har jobb i tre månader hos kommunala Ängelholmshem för att inventera lägenheter. 

– Det känns jättekul. Jag trivs jättebra och det är jätteroligt med variationen som de erbjuder, säger hon. Vi sitter på kontoret, sköter vissa bitar från datorn och sen är vi ute och kollar på lägenheter. 

Ängelholmshem har anställt två ungdomar för att göra lägenhetsinventeringen. Ett jobb som annars inte hade blivit av. 

– Vi ser fördelar både för oss och för ungdomarna. De får arbetslivserfarenhet och referenser när det söker nya jobb, säger Eva Bergenstråle på Ängelholmshem. Sen är fastighetsbranschen en bransch med många åldrande merarbetare. Kan vi se att vi får ungdomar intresserade vinner vi på det på sikt. 

Ebba-Beata Wennerström har blivit intresserad och skulle gärna fortsätta med jobbet när de tre månaderna är slut. 

– Förhoppningsvis så kanske det dyker upp någon annan uppgift inom Ängelholmshem, säger hon. 

Om det inte skulle göra det kan hon tänka sig att söka jobb på något annat företag i fastighetsbranschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista