Kortbetalning ur funktion på stationen i Kristianstad. Foto: Sveriges Radio/Rebecka Erici
Skåne

Skånetrafiken har drabbats av hackerattack

"Jag är typ en timme försenad"
1:03 min

Under förmiddagen har Skånetrafiken haft stora problem med en server. Informationschef Ulrika Mebius säger nu att problemen berott på att Skånetrafiken drabbats av en hackerattack. Händelsen har polisanmälts.  

Attacken har gjort  att man inte kunnat ringa till Skånetrafiken, gå in på deras hemsida eller boka serviceresor. Även biljettautomaterna har påverkats.

På  Centralstationen i Kristianstad hade Judy Thay precis kommit fram efter en lång resa från Arlöv.

– Biljettautomaten funkade inte, jag försökte och försökte, så jag ringde till kundtjänsten där de sa att det skulle ta tre minuter, men jag väntade i 27 minuter och jag hade fortfarande inte fått svar.

Judhy som kom resande från Arlöv fick till slut köpa sin biljett på bussen istället och blev en timma försenad till skolan. Men för Börje Johnsson som var på väg från Kristianstad till Karlskrona kunde problemet lösas genom det lokala  kundcentrat istället. 

– Jag var ute i väldigt god tid, så tillslut kom jag på att jag kunde gå in och köpa en vanlig biljett. Men hade jag varit ute lite senare så hade det varit värre, säger han.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".