Fängelsestraff för bedragare

KRISTIANSTAD. Tre av de fem personer som åtalats för bedrägerihärvan kring Hammar Trading AB dömdes på tisdagen till vardera tre års fängelse.
Männen tog över alla aktier i Hammar Trading. Sedan utnyttjade de företagets goda rykte för att lura till sig en massa varor från en lång rad affärer och företag i Skåne.

Åtalet är ett av de mest omfattande hittills i Kristianstads tingsrätt.

De tre dömdes för grovt bedrägeri. En kvinna, sambo till en av de huvudåtalade, dömdes för häleri. Hon fick villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 21 000 kronor.

Däremot ogillade rätten åtalet mot den fjärde mannen, som enligt åklagaren anlitats som bulvan eller så kallad målvakt för företaget. Tingsrätten säger att det inte är klarlagt att mannen visste om att bolaget skulle utnyttjas för brottslighet.

Ytterligare en misstänkt person, som anses vara hjärnan bakom det hela, är fortfarande erfterlyst och anhållen i sin frånvaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".