PUBLIKNÄTVERKET

Hallå där publikredaktör Jenny Johnsson Roos!

Fyra veckor har nu gått sedan vi på P4 Kristianstad rivstartade publiknätverket. Sedan dess har telefonen gått varm hos publikredaktör Jenny Johnsson Roos som håller i publiknätverket.

Sedan några veckor tillbaka har Jenny Johnsson Roos varit P4 Kristianstads mest eftersökta medarbetare. Webbredaktionen passade på att ställa några frågor till Jenny mellan två samtal.

Hur har det gått med nätverket?
– När jag kom till jobbet i morse hade vi gått över 200 medlemmar i publiknätverket vilket jag är jätteglad för.

På vilket sätt har nätverket gjort radion bättre?
– Tack vare alla lyssnare som hört av sig till publiknätverket har vi kunnat göra bra reportage och nyhetsinslag samt hittat gäster till våra program.

Vi har ju precis avslutat vår temavecka , #såfunkarjag där ju jag kommit i kontakt med många människor med olika bakgrunder.

– Dels har man chansen att komma i kontakt med väldigt många och sedan går det ju snabbt att hitta berörda peroner som under stormen för en vecka sedan.
Vi vill höra vad saker som lyssnarna tycker är viktigt i sin egen vardag och jag vill ju självklart att ännu fler ska höra av sig till mig.

Vem är det som går med i publiknätverket?
– Det är är väldigt blandat vad folk hör av sig till mig. Många ämnen engagerar, till exempel träning är ju ett sånt ämne, fysisk aktivitet är något som engagerar många.

Hur har det gått?
– Det har varit överväldigande och telefonen ringer verkligen hela tiden, folk ringer om allt från konsumentfrågor till gripande livserfarenheter. En del vill att vi ska uppmärksamma saker som inte står rätt till i samhället.
Det är en så otrolig bredd på folk som ringer och allt är så viktigt för oss att höra.

Tycker du att radion blivit bättre genom publiknätverket?
Ha ha, klart att den har. vi kan koncentrerar oss på saker och ting som är viktigt.

Vad kommer härnäst?
– Jag kommer vara ute tillsammans med programmen och nyheterna för att kunna träffa så många lyssnare som möjligt