Nordvästra Skånes renhållningsbolag, NSR, skall lära oss att ta med matresterna hem från krogen i en s.k. Doggybag Foto: TT Bildbyrån/Anders Wiklund
MORGONEN MED ANDERS LILJEQVIST

Doggybag minskar matsvinnet i NV Skåne

NSR skall få oss att minska matsvinnet
4:37 min

Utomlands gör man det men det har inte varit lika självklart i Sverige.  Cirka 170 000 ton ätbar mat slängs varje år vid svenska restauranger, främst från restaurangbesökarnas tallrikar. Nu skall nordvästskåningarna lära sig använda en doggybag - överbliven mat från krogen som tas med hem i en liten påse. Morgonen pratade matsvinn med Helena Eriksson på NSR, Nordvästra Skånes Renhållningsbolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".