Helsingborg

Dödsskjutning i Helsingborg

1:05 min

En 26-årig man sköts i natt ihjäl med flera skott på en gata i centrala Helsingborg. Polisen fick samtal om skottlossning på Sadelmakargatan vid 01.20 och hittade en skottskadad man. Han fördes till sjukhus men var död vid framkomsten.

– Vi anträffar en man som ligger utomhus, skottskadad. Han förs omgående till sjukhus med ambulans men dödförklaras vid framkomsten av en läkare, berättar Anders Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen.

Vad vet ni om den här 26-årige mannen som nu är död? – Han är identifierad och känd av oss sedan tidigare. Jag vill inte kommentera i detalj vad det rör sig om.

Har ni någon aning om vem som kan ligga bakom det här? – Nej inte i nuläget.

Vad händer nu? – Vi sammanställer det arbete som har gjorts under natten. Vi har spärrat av brottsplatsen, söker kontakt med dem som ringt till oss, söker eventuella vittnen. Det pågår en teknisk undersökning och vi kommer också att göras en inre spaning där vi kartlägger offret och hans omgivning, säger Anders Nilsson.

Polisen har spärrat av brottsplatsen på Sadelmakargatan och inlett en förundersökning om mord. Ingen misstänkt är gripen.