Fläskköttgryta och ostgratinerad fisk fanns på menyn när kommunstyrelsen fick smaka matlådor. Foto: Astrid Adelgren/Sveriges Radio
Båstad

Politiker fick provsmaka hemtjänstens matlådor

Ann-Marie Johnsson "Plasten var jättesvår att få bort"
1:32 min

Matlådor som serveras på äldreboenden eller inom hemtjänsten brukar inte alltid ha det bästa ryktet. På onsdagen fick kommunstyrelsen i Båstad smaka på maten.

– Syftet är att vi vill visa för våra förtroendevalda hur det ser ut i vår kommun när det gäller maten till de äldre. Det är mycket diskussioner i media om bristande kvalitet, så vi  tycker det känns bra att visa våra politiker hur det ser ut hos oss, säger Båstads måltidschef Ulla Johansson.

Centerpartisten Ann-Marie Johnsson fick problem när hon skulle få bort plasten på matlådan.

– Den var jättesvår att få bort. Så det hoppas man ju att hemtjänstpersonalen hjälper till med, annars kan man ju sitta halva dagen och bli frustrerad.

Socialdemokraten Ann-Margret Kjellberg gav själva maten ett klart godkänt:

– Maten är jättegod. Men det jag har diskuterat är själva miljön kring det hela. Att i första hand skulle vi erbjuda pensionärerna gemensamma måltider på någon kommunrestaurang, där man själv får ta sin mat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".