Knislinge

Knislinges tredje skamfläck ska jämnas med marken

1:26 min

Efter strumpfabriken, och färgeriet så är det Röda skolans tur. Knislinges så kallade skamfläckar, det vill säga övergivna lokaler, rivs en efter en. Skolan stängdes ner för flera år sedan och hos Knislingeborna så är man både glada att bli av med en förfallen byggnad, men samtidigt sorgsen att det behövt gått så långt.

– Det ser ju sinte så fint ut där, jag kan nog tycka det är bra att det försvinner, säger en Knislinge bo som själv haft barn som gått på skolan.

Inne i Röda skolan är delar av golven borta, många glas krossade och dom gamla korridorerna ekar tomma. Rivningen har precis börjat, men det är efter många turer med kommunen och olika privata ägare som alla velat se olika användningsområden för det stora tegelhuset. Nils-Arne Håkansson är fastighetsingenjör i Östra Göinge kommun och kan berätta hur det sett ut.

– Massa sönderslagna fönster och dörrar och går man in i huset var det ännu mer sönderslaget inne i byggnaden, säger han.  

Nu vet man inte riktigt vad som kommer att hända men politikerna talar om förskola eller någon form av bostäder. Och bland Knislingeborna verkar man både glada att bli av med en plats som står övergiven så länge men samtidigt tycka det är synd att det ska behöva gå så långt att det behöver rivas.