Just nu håller man på att riva väggarna i konserthusets kök. Foto: Linnea Mattisson/Sveriges Radio

Dolda fel ger dyrare ombyggnad

0:59 min

Dolda fel i de gamla husen i kulturkvarteret i Kristianstad som just nu håller på att byggas om gör att man måste forcera arbetet för att bli klara i tid till de evenemang som är bokade där i höst. Det gör ombyggnaden minst 60 000 kronor dyrare än beräknat.

Att bygga ihop och handikappanpassa biblioteket, konserthuset och Musik i Syd och bygga en ny entré ut mot centrumhar varit på tal länge. Nu är arbetet i full gång och det ska vara klart den 15 augusti.

Men i det gamla köket visade det sig att ritningarna man hade planerat efter inte stämde och att väggen som fanns bakom väggen var dålig och måste rivas. Nu tvingas man arbeta snabbare för att ändå bli klara i tid. Det kommer att kosta minst 600 000 kronor extra, utöver de 43 miljoner som finns budgeterat för arbetet i kulturkvarteret.

Men fördyrningen var ändå bättre än en försening, säger Henrik Wester, som är informatör på C4 Teknik, tekniska förvaltningen i Kristianstad.

– Det har varit kommunens önskan att det här ska bli färdigt i tid, så därför har vi forcerat arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista