Polisens utredning av Tranarpsolyckan klar

1:01 min

Det är precis ett år sedan masskrocken på Tranarpsbron på E4:an inträffade. Omkring 70 fordon var inblandade och lagom till årsdagen är polisens utredning klar. Åtta personer är misstänkta för brott i samband med olyckan som inträffade i halka och dålig sikt.

– När jag själv kom från Helsingborg såg jag inte mer än 20 meter framför bilen. Jag fick köra i 40-50 kilometer i timmen, max, med blåljus och sirener och det var ju dessutom väldigt halt. Håller man hög hastighet behövs inte mycket för att man ska krocka, säger Jonas Hellsten, räddningsledare vid olyckan för ett år sedan.

Åtta personer är misstänkta för vårdslöshet i trafik alternativt för att inte ha anpassat avståndet till fordonet framför.

En av dem är också misstänkt för vållande till annans död sen han kört på och klämt ihjäl en man som stigit ur sin bil och gått ut på bron för att försöka varna och stoppa andra bilister. Det rör sig om sju lastbilschaufförer och en privatbilist.

Nu håller åklagaren på att gå igenom utredningsmaterialet, och inom ett par veckor räknar man med besked om det ska väckas åtal.