Gertrud Care anlitas bland annat av Kristianstads kommun för att bedriva hemtjänst. Foto: Jessica Gow/Scanpix.

Gertrud Care anmäls av anställd

0:59 min

Nu anmäls det privata hemtjänstföretaget Gertrud Care i Kristianstad till bland annat justitieombudsmannen, JO. Bakgrunden är en konflikt mellan en anställd och företaget.

Det var i november förra året som den kvinna som jobbade för Gertrud Care i Kristianstad slog larm till kommunen, som anlitar företaget, om att Gertrud Care inte skötte sitt arbetsgivaransvar. Bland annat menade hon att man betalade ut felaktiga löner. Hon kontaktade också lokala medier som uppmärksammade fallet. Hela tiden var kvinnan anonym. Gertrud Care nekade till anklagelserna.

Efter artiklar och radioinslag ska Gertrud Care enligt kvinnan ha fått veta vem det var som tipsat kommun och media och efter det ska hon ha blivit utsatt för en rad repressalier.

I morgon, torsdag, kommer facket och Gertrud Care att träffas för att förhandla men kvinnan berättar också för P4 Kristianstad att hon har anmält sin förre arbetsgivare till justitieombudsmannen, diskrimineringsombudsmannen och hon kommer också att göra en polisanmälan för att få frågan utredd. Gertrud Care har genom hela processen menat att man inte har misskött sig och inte har gjort något fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista