Villa utbränd i Månstorp

En villa i Månstorp utanför Perstorp började brinna under torsdagsförmiddagen. De två personer som befann sig i huset kunde sätta sig själva i säkerhet men huset gick inte att rädda.

Strax före klockan ett under torsdagseftermiddagen kom ett larm om en brand i ett hus i Månstorp norr om Perstorp. När räddningstjänst från Hässleholm och Perstorp anlände till platsen var huset redan övertänt och det var för sent att rädda det.

Enligt Roger Wirödahl, insatsledare på platsen, upptäcktes branden när brandvarnaren tjöt och de två personerna som var hemma gick in i köket från uterummet. Köket var då i full brand och när de ringde 112 uppmanade SOS Alarm dem att lämna huset omedelbart.

Var branden har börjat vet man inte, men det var brandvarnaren i källaren som tjöt först.

När räddningstjänsten kom till platsen var det för sent att rädda huset utan de fick koncentrera sig på att skydda de intilligannde byggnaderna med bland annat garage och snickeriverkstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista