Härlövshandlare vill också synas

1:05 min

Företagare och handlare på Härlövsområdet utanför Kristianstad organiserar sig. Men istället för att gå med i den handelsförening som finns i centrala Kristianstad så överväger man en egen handelsförening.

Området som omfattar stadsdelarna Långebro, Vilan och Härlöv, precis utanför Kristianstads citykärna, har vuxit rejält de senaste 20 åren. Nu räknar man med att det finns runt 160 verksamheter, en del stora arbetsgivare och företag med stor omsättning.

Johan Petersson är ägare till Park och trädgårdsmaskiner AB som har sin verksamhet på Vilan, och han är också en av initiativtagarna till att bilda någon slags förening bland företagen och handlarna där.
- Vi måste synas. Det ska kunna komma långväga kunder och då är det bra att marknadsföra sig tillsammans, säger Johan Petersson.

Han ser fördelar med att handlarna på Långebro, Vilan och Härlöv skulle gå med i den redan befintliga handelsföreningen. Men också en del farhågor.
-Deras fokus är ju centrum och det är ju där de vill lägga sitt krut, säger Johan Peterson. Men visst, är vi många ute på Vilan och Härlöv som går med så kanske de kan få upp ögonen för oss också och lägga lite krut här. Det är ju det vi är intresserade av.

Martin Nilsson, ordförande för handelsföreningen i Kristianstad centrum är positiv till att ta emot handlarna på härlövsområdet och säger att handelsföreningen funderar på hur man ska göra det attraktivt för dessa att gå med.

Nästa vecka ska den nybildade styrelsen bland härlövshandlarna mötas och bestämma inriktning.