Tingsrätten i Kristianstad. Arkivbild: Karin Wrangborg/Sveriges Radio

Åtalas för ofredande - igen

Åklagare: Det är beklämmande
1:33 min

Den 29-årige man som sitter häktad misstänkt för flera fall av sexuella ofredanden i både Bromölla och Kristianstad åtalas nu återigen. 

Mannen är dömd för flera fall av sexuellt ofredande, sedan tidigare . När han senast släpptes från häktet tog det bara timmar innan han återigen antastade kvinnor och barn på offentlig plats, enligt åtalet.

– Det dröjde bara några timmar från det att han släpptes till han återigen ofredade, säger kammaråklagare Christoffer Ramkvist som är åklagare i målet och bedömer fallet som ganska ovanligt.

Han ofredade bland annat i butiker i Kristianstad och Bromölla, och på biblioteket i Bromölla -  där han redan dagen efter greps.

Sex fall av sexuellt ofredande leder nu till ännu ett åtal mot honom.

Åklagare Christoffer Ramkvist säger att både att det är återfall i brott och upprepade brott kommer att spela roll i rättegången.

– Det blir lättare att argumentera – antingen ska han sitta i fängelse, eller dömas till någon form av vård eftersom han inte tänker som man ska, säger han.

Nyheterna har sökt mannens advokat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".