Malmö FF:s vd Per Nilsson (till vänster) i samband med presentationen av nye tränaren Åge Hareide. Till höger avgående sportchefen Per Ågren.
Fotboll, allsvenskan

Malmö FF:s vd hoppar av

MFF:s vd Per Nilsson blir näste man i raden som slutar i Malmö FF - det meddelade MFF på fredagsförmiddagen.

Det har talats vida och brett om turbulens i svenska mästarklubben, som på kort tid sett tränaren Rikard Norling lämna föreningen, hans assisterande Simon Hollyhead likaså, och där sportchefen Per Ågren kliver tillbaka från sin roll.

– Per Nilsson kom in som en interimslösning 2011 då vi hade en tuff ekonomisk situation som nu är avsevärt stabilare. Per har hållit ihop den dagliga verksamheten, och vi har dessutom levererat på fotbollsplanen. Han har gjort ett mycket bra arbete i MFF och tagit klubben igenom flera utmanande och komplicerade frågor, säger Håkan Jeppsson, MFFs ordförande i ett pressmeddelande.

 – Som jag tidigare har antytt så låg det i min plan att sluta inom närtid och nu vill jag komma med klara besked. När jag tillträdde för tre år sedan var tanken att det skulle vara temporärt och nu är det dax att lämna över. Timingen är rätt, vi har en ekonomi som går i rätt riktning, det är mer stabilt och vi har en organisation som är i balans och då känner jag att det är ett bra läge, säger Per Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista