Snö och halka orsakade problem i trafiken. Foto: Johan Nilsson.

Halka orsakade problem på E6:an

Ishalkan i södra Sverige orsakade stora problem i trafiken på fredagen. Delar av E6:an var avstängda i flera timmar under kvällen.

En lastbil som ställt sig på tvären ledde till en seriekrock på E6:an, strax efter Hjärnarp, vid 19-tiden. Fyra bilar som följde lastbilen åkte av vägen eller i dike. En kvinna fördes till sjukhus, men var inte allvarligt skadad. E6:an stängdes av i södergående riktning i drygt två timmar.

Kort efter att vägen öppnat fick en lastbil sladd och ställde sig tvärs över E6:an, mellan Hjärnarp och Rebbelberga. Bara några minuter senare fick en personbil sladd på samma plats och åkte av vägen.

E6:an stängdes återigen i södergående riktning och öppnade strax efter midnatt. Platsen där olyckorna inträffade ska saneras under natten och då kommer endast ett körfält att vara öppet.

Lastbilar har haft stora problem i uppförsbackar vid Hallandsåsen och orsakat köer på tre till fyra kilometer.

Flera singelolyckor har också inträffat under kvällen, men det finns inga uppgifter om att någon ska vara allvarligt skadad. 

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Västra Götaland, Skåne och Halland och Trafikverket uppmanar förare att hålla avstånd till andra bilister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".