Foto: Fredrik Sandberg / TT

Polisens nya system fortsätter strula

1:32 min

Det är fortsatta problem med Polisens nya avrapporteringssystem PUST. En av de senaste rapporterna berättar bland annat om en misstänkt rattfylla som kanske klarade sig, eftersom det tog för lång tid att få datasystemen att fungera.

– Det har varit oacceptabelt många problem och det är det fortfarande. De senaste månaderna har det inte skett någon rättning av de problem vi har haft, säger Mats Hammar som är ansvarig för systemet i Skåne.

Det nya rapporteringssystemet för brott som infördes förra året har alltså haft stora problem. Rikspolisstyrelsen har fått skarp kritik för det och hela det nya it-systemet i en rapport till regeringen.

För att få bukt med problemen ska fler datatekniker nu anställas på Rikspolisstyrelsen. Under tiden fortsätter poliser runt om i landet att berätta om frustrationen över systemet.

En polis i Skåne berättar att trasslet med systemet går ut över arbetet och ger både sömnproblem och irritation på familj och vänner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista