En buss hamnade i diket på väg 111 vid Domsten mellan Helsingborg och Höganäs i de kraftiga vindarna och snödrevet i Skåne på söndagen. Foto: Björn Lindgren/TT

Två till sjukhus efter bussolycka

Två personer fördes till sjukhus efter att en buss under söndagskvällen kört av väg 111 utanför Domsten mellan Höganäs och Helsingborg. Det råder mycket besvärligt väglag i stora delar av länet och i norra och mellersta Skåne avråder Trafikverket från att ge sig ut på vägarna med risk för att köra fast.

– Två personer är införda till lasararettet med okända skador, de var totalt 12 eller 13 personer i bussen, säger Lennart Linderos, stabsbrandmästare för nordvästra Skåne.

Alla passagerare hade strax efter 19.30-tiden evakuerats ur bussen och vägen var då återigen öppen.

– Men det är glashalt. Vi har beställt att de ska komma och grusa där och polisen står där och tar ner hastigheten, säger Lennart Linderos.

Det har varit flera trafikolyckor, främst singelolyckor, i det besvärliga väglaget under söndagen.

– Tyvärr fortsätter de att komma in, säger Marie Persson, presstalesperson vid Skånepolisen.

Bland annat blockerar en lastbil E6:an i södergående riktning efter en olycka utanför Ängelholm.

– Vi är på plats och leder om trafiken vid trafikplats Höja. Det är oklart hur det är med chauffören, men jag vet att ambulanspersonal har tittat till honom. En tungbärgare är beställd för att bärga bort lastbilen, säger Marie Persson.

Två bilar krockade på väg 11 i höjd med Dalbo i Lund tidigare under kvällen, och ett körfält stängdes av i samband med räddningsarbetet. Men förutom vid bussolyckan har det hittills inte kommit några uppgifter om personskador på grund av trafikolyckorna.

– Nej, inte som jag känner till ännu, säger Marie Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista