Halkan ställer till det på vägarna

1:22 min

Under förmiddagen blev det helt stopp på E22 i höjd med Ekerödsrasten sedan en lastbil ställt sig på tvären. Även väg 21, väg 13 och riksväg 23 har drabbats av olyckor till följd av vädret. På väg 23 vid Läreda utanför Hässleholm har en lastbil vält och vägen är helt avstängd.

Det senaste dygnet har det tidvis varit väldigt besvärligt på de skånska vägarna.

Under morgonen inträffade flera halkolyckor i norra Skåne.

Från sjutiden i morse och några timmar framåt rapporterades om ett tiotal olyckor orsakade av halkan. Flera av dem på de stora europavägarna.

En av de allvarligare inträffade på E 22an vid Vä utanför Kristianstad då en personbil i det dåliga väglaget körde in i mitträcket och en person ska ha skadats.

Strax före klockan elva rapporterades om ytterligare en olycka på E22an vid Ekerödsrasten, där det blev helt stopp i ena körfältet efter att en lastbil ställt sig på tvären över vägen.

Under morgonen fick också en minibuss sladd och snurrade runt på E4:an vid Åstorp och en personbil krockade med en lastbil på E6:an vid Strövelstorp söder om Ängelholm.

Snödreven har också ställt till det för tågtrafiken. Mellan Laholm och Halmstad blev det helt stopp efter att ett Öresundståg kört fast i en snödriva och de som ska åka mellan Malmö och Göteborg får nu ta buss istället på den drabbade sträckan.

Det kan vara fortsatt risk för förseningar även för övrig tågtrafik eftersom snön lätt blåser in i spårväxlar och sinkar trafiken.

På grund av snö och halka på vägarna ställde också Tomelilla kommun under morgonen in alla sin skolbussar och även i Kristianstads kommun har skolbussarna avstått från att köra vissa sträckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista