Österlen

Alla skolbussar i Tomelilla inställda

1:01 min

Under måndagsmorgonen beslutade Sydbuss att ställa in samtliga skolbussar i Tomelilla kommun på grund av det dåliga vinterväglaget. Många elever fick stanna hemma och det märktes inte minst på Brösarps skola.

– Jag har 47 elever på plats av 80 så det är några stycken som är hemma, säger Ann-Kristin Montan, rektor på Brösarps skola. 

Det var en hel del barn i Tomelilla kommun som inte kom iväg till skolan under måndagen. Om bussarna blir inställda är det föräldrarnas ansvar att själva skjutsa barnen. Men om den möjligheten saknas kan det krävas andra lösningar.

– Har man inte möjlighet att skjutsa iväg sitt eget barn utan är beroende av skolskjutsen så innebär det ett faktiskt problem, säger skolchef Jonas Åkesson. 

– Barnet får vara hemma och man får kanske själv ta ledigt. Eller så får barnet följa med till jobbet. 

Även om många stolar gapar tomma så har åtminstone all personal tagit sig till skolan i Brösarp. För eleverna på plats ska inte skoldagen påverkas nämnvärt.

– Eftersom all personal är på plats så har de sina klasser och följer sitt schema. Men det blir annorlunda på så vis att de elever som är här kan få ut jättemycket av den här dagen, säger Ann-Kristin Montan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista