Foto: Mohammed Ballas / TT

Hälsostadens badhus dröjer ytterligare

Beslut om det planerade badhuset på Hälsostaden i Ängelholm kommer dröja ytterligare. Tidigast om en månad kommer besked om kommunen gjorde rätt när de anpassade ritningarna så att de skulle passa i en 65 år gammal detaljplan.

Från början trodde man att det nya badhuset på Hälsostaden skulle stå klart nu i vår, men allt tyder på att det är långt till byggstart. 

Detaljplanen för badhuset har stoppats två gånger tidigare bland annat eftersom trafik- och parkeringsfrågorna inte var lösta. Istället för att göra om detaljplanen kom man på att om man flyttade badhuset fem meter så kunde det inrymmas i en gammal detaljplan från 40-talet. Kommunen gav sig själv bygglov och gjorde bedömningen att inga grannar hade rätt att överklaga. 

Trots det överklagade grannarna i det närmsta bostadshuset och hävdar att kommunen kringgår lagen.

Nu ska Mark- och miljödomstolen ta ställning i frågan och man hade trott att ett beslut skulle komma före jul, men nu visar det sig att ärendet är så komplicerat att domstolen begärt att kommunen yttrar sig. 

Det innebär att det i varje fall dröjer ytterligare en månad innan Mark- och miljödomstolen fattar beslut om badhuset kan byggas på det stället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista