Ystads Thulin: "Det är pinsamt"

2:10 min

Ystad hade chansen att knappa in på lagen ovanför strecken i handbollens elitserie men tog den inte.

Ystad hade chansen att knappa in på lagen ovanför strecken i handbollens elitserie, men tog den inte.

– Jag tycker vi saknar de sista fem procenten från minut ett. Man ser tydligt att de inte ger sig medan vi viker ned oss. Det är pinsamt, jag tycker inte vi är ett så här mycket sämre lag än Malmö. Man blir så förbannad när man ser det, säger Ystads Gustav Thulin efter 17-31 mot HK Malmö.

Vad kan det bero på?

– Jag vet inte vad det är. Kanske är vi rädda för att misslyckas. Jag vet att vi har det inom oss, vi slog Lugi för någon match sen, och så kommer vi hit och förlorar så här stort. Det är inte okey.

Ystad har ett flertal skador, men det är ingenting som Gustav Thulin vill skylla på.

– Alla lag har skador, det är ingen bortförklaring. Det är vi 14 som ställer upp som ska stå upp för laget, och det tycker inte jag vi gör idag.

Ystad föll borta mot Malmö med 17-31 och Ystad har nu sju poäng upp till Hammarby på åttonde platsen.

– Vi har 14 matcher kvar och ska ta en i taget. Vi sk f-n vinna så många som vi kan, och visa hjärta i varje match. Det är en dröm att spela slutspel, men den här matchen var viktig för oss, sa Tuhlin.

Malmö klättrade i och med segern till fjärde plats i serien som fortsätter med sex matcher på onsdag.

Malmö-Ystads IF 31-17 (14-17)

Malmö: Stian Tönnesen 8 (3), Linus Persson 6, Mirsad Pecikoza 4, Fredrik Lindahl 4, Nicolaj Koch-Hansen 3, Adam Lönn 3, Robert Månsson 2, Thomas Varsamis.
Ystads IF: Gustav Thulin 4 (1), Mikkel Ibsen 4, Jakob Nygren 2, Andreas Thynell 2, Hansson Oskar 2, Martin Bager, Hampus Andersson, Philip Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista