Rögle vann hemma mot Karlskrona. Foto: TT

Femte raka segern för Rögle

Bogren: Vi har Sveriges bästa publik
1:16 min

Nästan 4100 personer i Ängelholms ishall såg i går kväll Rögle besegra Karlskrona med 4-2. Detta sen Rögle gjort 2 av målen i powerplay. Klubben passade också på att avisera att man förlänger kontrakten med Jakob Lilja, Filip Karlsson och Daniel Sylwander.

Två av målen kom i power play.

- Vi hade ett snack innan om att i power - play måste vi få upp farten och pucktempot. Det visade vi och det är därför vi gör två mål. Vi får en bra rörelse på deras box. Det är självklart grejer i matchen jag är jättenöjd med. Vi gör ett fantastiskt jobb och offrar oss på ett fantastiskt sätt, säger tränare Magnus Bogren.

Vad betyder det att ha över 4000 åskådare i hemmahallen?

- Det är klart det betyder mycket. Tittar man år tillbaka så har vi Sveriges bästa publik och det är fantastiskt för spelarna också att få vara med om detta och det var ett härligt tryck, säger Bogren.

Samtidigt som Rögle tog den femte raka segern och därmed befäster sin plats bland play off-lagen i hockeyallsvenskan, så aviserade Ängelholmsklubben att man har förlängt kontrakten med tre viktiga poster, Jakob Lilja, Filip Karlsson och Daniel Sylwander är klara för ännu en säsong i Rögle. 

- Jag trivs att spela här och känner att jag har mer i mig för att kunna utvecklas här innan jag ska ta nästa kliv. Men jag trivs jättebra här och det är jättebra för min utveckling att spela här. Både jag och Lilja har spelat här rätt så länge och han har gjort stora framsteg den här säsongen också. Sen tycker jag att Filip Karlsson har visat och gjort det riktigt bra och har verkligen gjort sig förtjänt av ett a-lagskontrakt nästa säsong också så det är kul för honom också, säger Daniel Sylwander, forward i Rögle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".