1 av 4
Bollduell i skånederbyt.Foto: Roger Bengtsson, Sveriges Radio
2 av 4
Marzena Wilczynska, spiker Engelholms volley. Foto: Roger Bengtsson, Sveriges Radio
3 av 4
Haak ut, Wilczynska in. EVS förlorade med 2-3 mot Svedala.Foto: Roger Bengtsson, Sveriges Radio.
4 av 4
Bäst i Skåne. Svedala volley segerdansar. Foto: Roger Bengtsson, Sveriges Radio
Volleyboll

Tronskifte i skånsk damvolley.

2:41 min

Efter ett svängigt och tätt skånederby kunde serieledande Svedala till sist besegra hemmalaget Engelholm med 3-2 i set. Svedala har nu vunnit båda säsongens möte med EVS och kan därmed titulera sig "bäst i Skåne".

Matchen hade flera ansikten och det var gästerna som kom ut klart bäst. Svedala kunde ganska enkelt gå fram till ledning med 2-0 i set via stabilt anfallsspel och ett minimum av misstag.

I den längre pausen mellan andra och tredje set snackade dock Engelholmstjejerna ihop sig och fick därefter ordning på spelet. Framför allt skärpte nordvästskånskorna upp försvarsspelet och började serva bättre. EVS kunde kvittera till 2-2 men i femte och avgörande set visade Svedala vem som just nu behärskar den skånska volleybollscenen. Via 15-6 kunde gästerna jubla högst i Kungsgårdshallen. 2 poäng till Svedala, en stannade i Ängelholm.

Svedala alltjämt i toppen av serien, EVS slåss för att behålla fjärdeplatsen inför slutspelet längre fram i vår

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista