Pernilla Oxlers son har en utvecklingsstörning och påverkas mycket av rubbade rutiner. Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio

Förseningar när nya färdtjänstbolaget började köra

Mamman: I tisdags kom han inte alls iväg.
1:28 min

Förseningar och taxibilar som inte dyker upp. Det har varit problem mer serviceresorna sen Taxi Kurir tog över den första februari. En av de drabbade är Nicklas Jönsson som bor i Rätteslöv utanför Hässleholm.

– I tisdags kom han inte alls iväg till sitt jobb, säger Pernilla Oxler. Och på måndagen funkade inte hemresan. Han ska bli hämtad halv fyra, men tjugo i fem var han fortfarande inte hämtad.

Nicklas Jönsson har en utvecklingsstörning och jobbar på dagcentret Klockaregården i Hässleholm. Dit åker han med serviceresor, och när det inte har fungerat de senaste dagarna påverkar det honom mycket eftersom han blir väldigt orolig när rutinerna inte fungerar.

– Vi har haft problem med förseningar i början av veckan, säger Per Lundquist som är vd för Taxi Kurir i Skåne.

Taxi Kurir tog över den 1 februari, och första vardagen var i måndags.

– Vi har kört serviceresor på andra håll tidigare, säger Per Lundquist, men vi var inte beredda på att toppen i efterfrågan skulle komma så tidigt. Redan vid klockan sex var det många som ville resa och det hade vi inte beredskap för. Det ledde till förseningar som hängde kvar hela dagen.

 Sen i måndags har Taxi Kurir jobbat med att se till att chaufförer och bilar finns på plats när de behövs för att få resorna att funka bättre. Idag kom Nicklas Jönssons taxi i tid, och Per Lundquist säger att förseningarna är betydligt färre idag.

Linnéa Mattisson
linnea.mattisson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".