Staffan Johansson säger upp sig. Foto: Rebecka Erici/Sveriges Radio.

Staffan Johansson säger upp sig

1:13 min

Igårkväll blev det känt att Staffan Johansson, vd för Kristianstad Evengemang AB, säger upp sig. Han lämnar företaget efter två år som vd men ytterligare fyra år som anställd i Arenabolaget som företaget hette tidigare.

Det är ett beslut som legat och gnagt en längre tid.

– Det har vuxit fram. Framförallt efter att vi hade den här fantastiska julgalan här i Kristianstad med massor av artister och gäster och efter det kändes jag bara att nej, det går inte att toppa det, säger han.

På frågan om hans beslut har något att göra med att det har gått tungt ekonomiskt för företaget så säger Staffan Johansson själv att de förluster som företaget tidigare har gått med nu har vänts till vinst och att det faktiskt är en av anledningarna till att han känner att det är dags för honom att sluta.

– Då känns det på något vis som att mitt uppdrag är slut här. Någon annan får ta vid, säger han.

Han har själv tänkt på det en längre tid, men igår blev det känt även för personal. Och nu återstår bara för Staffan Johansson att se över pappren, rensa ur gamla pärmar och plocka ner det inramade fotografierna med Charlotte Perrelli och andra storheter från väggarna. 

Och vad händer nu?

– Jag har faktiskt inte en aning, och det är första gången sedan jag var 17 år gammal jag vet inte vad jag ska göra imorgon. Eller på måndag, säger han.

Hur känns det då?

– Lite skräckblandad förtjusning får jag säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista