Kultur- och fritidschef Bent-Åke Kjell tror fotbollsföbundet kommer ge dispens till Vilans IP i Kristianstad. Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio

Dispens krävs för Vilans IP

För att få spela allsvensk fotboll på Vilans IP även kommande säsong måste Kristianstads DFF få dispens för idrottsplatsen som idag inte uppfyller de nya kraven som började gälla vid årsskiftet. Under måndagen var representanter från Svenska fotbollförbundet på besök.

Efter många års velande valde Kristianstads kommun att satsa pengar på en elitarena för fotboll i kommunen. Valet föll till slut på Kristianstads IP inne i stan vilket innebär att KDFF kommer tvingas flytta. Men fram tills dess är det Vilan som gäller och då krävs dispens från Svensk Fotbollförbundet. 

– De ville prata om det inriktningsbeslutet och om hur tidsplanen är och sen också lite om vilka insatser man kan göra här för att rimligen klara några av de kraven de har satt upp, säger Bengt-Åke Kjell, kultur- och fritidschef. 

Beslutet om hårdare arenakrav tog Svensk Fotbollförbundet redan 2008. Men Bengt-Åke Kjell tycker inte kommunen agerat långsamt. 

– Vi har haft lite andra stora idrottssatsningar, bland annat arenan. Det finns ju inte obegränsat med pengar, det är en kamp hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista